Перейти к содержимому

Караван громадянської освіти в Україні офіційно стартував

Відкриття Каравану в цій країні відбулося 18 вересня в центрі підтримки підприємництва Diia.Business у Рівному.

Національна координаторка Каравану Ольга Горкавчук представила концепцію проекту.

Ольга розповіла, що Україна стала п’ятою країною, яка прийняла естафету Каравану.

Юрій Петрушенко, голова правління Східноєвропейської асоціації громадянської освіти, заступник голови правління Української асоціації освіти дорослих під’єднався до презентації онлайн.

Юрій розповів про діяльність мережі Eastern European Network for Citizenship Education, а також можливості приєднання до неї. На завершення Юрій побажав успіху тренерам та учасникам подій Каравану. 

Для реалізації проекту в Україну завітали тренери з Чехії та Азербайджану, які працюватимуть разом з українськими експертами.

Представникам NGO сектору прибули на презентацію проекту з чотирьох областей України: Хмельницької, Рівненської, Волинської та Житомирської. Кожен з них презентував свій напрямок роботи та вектори зацікавлення участі у проектах Каравану.

Ольга Горкавчук також представила присутніх у залі тренерів проекту та координаторів, які працюватимуть у різних містах.

Першою подією Каравану став тренінг Анни Дмитришиної у місті Рівне. Мова йшла про те, як впоратися зі стресом, що особливо актуально в Україні, в умовах війни.

Учасники тренінгу поділилися власними тригерами, а тренер продемонструвала практики не лише боротьби зі стресом, а і його профілактики. Головний акцент експертки був на тому, що випередити появу стресу можливо, якщо прислухатись до свого організму.

Підсумковим заходом першого дня Каравану став тренінг Ольги Петрової у Тернополі.

В рамках заходу «Кібербезпека. Пропаганда та дезінформація» учасники проаналізували свій підхід до особистої безпеки та гігієни.

У модулі про неправдиву інформацію подискутували, як фейки впливають на наше щоденне життя.

Учасники на практиці проаналізували безпеку своїх гаджетів та акаунтів. 

Караван громадянської освіти EENCE 2023 має на меті підтримати провайдерів громадянської освіти в регіоні Східного партнерства, які активно працюють над розвитком просування та захисту цінностей демократії. Караван також має на меті продемонструвати різноманітність форматів і тем, охоплюючи різні цільові групи, зацікавлені сторони.


Караван організований Східноєвропейською асоціацією громадянської освіти за підтримки Федерального агентства громадянської освіти (bpb) за кошти Міністерства закордонних справ Німеччини.

Таймлайн каравана