Перейти к содержимому

Караван громадянської освіти в Україні. День 2

Відбувся другий день Каравану громадянської освіти в Україні. 19 вересня до «караванщиків» приєднався Луцьк. В рамках проекту у трьох містах сьогодні відбулося ще 5 подій, які відвідали десятки охочих підвищити свій рівень громадянської освіти. Ключовими темами навчань стало грантозалучення, боротьба із маніпулятивним відеоконтентом, адвокація, робота із формуванням і захистом репутації та підвищення рівня академічної мобільності.

Цікава дискусія розгорнулася під час воркшопу Миколи Смолінського «Грантові можливості для бізнесу». Учасники заходу, зокрема представники малого та середнього бізнесу, зауважили, що наразі у бізнесу не вистачає знань для повноцінної самостійної роботи із грантовим ресурсом. Тож ціла ніша необхідних на аутсорсі спеціалістів чекає на свій зірковий час.

«Пекельна кухня» Сергія Штурхецького у Луцьку об’єднала аудиторію навколо понять фейк, пропаганда, маніпуляція. Обговорили сучасні новини, секрети їх поширення. також, разом з експертом опрацювали детальний «рецепт» приготування фейку. 

О 14:00 Караван знову повернувся до Рівного, де Оксана Замора ділилася досвідом можливостей пошуку та отримання грантового фінансування на навчання, стажування чи роботу за кордоном. Учасники жваво обговорювали перспективи залучення гранту для того, щоб прогресувати у своїй кар’єрі, рости та розвиватися професійно.

Молодь у Луцьку разом із експертом із Азербайджану, Намазом Карімовим, з’ясовувала, що адвокація — це мотивація та мобілізація громади. Вона починається з невеликої групи людей, які поділяють занепокоєння щодо певної проблеми і готові присвятити час, свій досвід і наявні ресурси для досягнення бажаних змін. На практичних прикладах та колективній роботі відпрацьовували залучення.

П’ятою і завершальною подією дня став тренінг Ольги Петрової у Тернополі на тему «Репутаційного менеджменту».

У сучасному світі активної журналістики та соціальних мереж дбати про репутацію повинен кожен — від працівника освітнього закладу до політика. Тож розбиралися разом із тренером у різниці між іміджем та репутацією, вчилися формувати «біографію» компанії, а також аналізували правила роботи із негативом та хейтом.

Караван громадянської освіти активно ввірвався у NGO простір і швидко знайшов свою аудиторію. Всього за перших два дні заходи Каравану відвідала 173 осіб. 


Караван організований Східноєвропейською асоціацією громадянської освіти за підтримки Федерального агентства громадянської освіти (bpb) за кошти Міністерства закордонних справ Німеччини.

Читай також:

Караван громадянської освіти в Україні офіційно стартував

Timeline Caravan