Перейти к содержимому

Караван в Україні: екватор пройдено

20 вересня — третій день Каравану в Україні, який виходить на екватор проекту.

Розпочинаємо день із тренінгу експерта Миколи Смолінського у Рівному на тему «Соціальне підприємництво як ефективний інструмент розвитку громадських організацій».

Успішний досвід країн Східного партнерства та країн ЄС демонструє, що соціальне підприємництво — це інструмент, який дозволяє громадським організаціям та благодійним фондам бути стійкими, розвиватися та реалізувати власні політики, місію та стратегію. Тож обговорили разом з учасниками механізми та інструменти розвитку громадських організацій для підвищення їх стійкості.

У другій половині дня естафету передали Луцьку, де експертка Оксана Урбан під час тренінгу “Розвиток лідерських якостей та робота в команді” виводила аудиторію із зони комфорту, навчала працювати в команді. Учасники методом мозкового штурму з’ясовували, що таке командна робота та яка роль кожного члена команди. 

Досвідом інтернаціоналізації закладів освіти ділилася з учасниками тренінгу Оксана Замора. Також обговорили стратегії інтернаціоналізації університетів та принципи розробки, розвиток міжнародної співпраці та формування міжнародного іміджу університету. 

Завершальним заходом Каравану у Тернополі став захід від Оксани Качурівської, яка обговорила з учасниками практичний досвід релокації бізнесів на Тернопільщину, засоби фінансування таких процесів, причинно-наслідкові зв’язки успіхів та масштабування втрат. 


Караван організований Східноєвропейською асоціацією громадянської освіти за підтримки Федерального агентства громадянської освіти (bpb) за кошти Міністерства закордонних справ Німеччини.

Читай також:

Караван громадянської освіти в Україні офіційно стартував

Караван громадянської освіти в Україні. День 2

Timeline Caravan