Перейти к содержимому

Караван громадянської освіти в Україні. День 4

Розпочали день експерти в усіх трьох міста в Україні не з презентацій, а повітряних тривог та ракетного обстрілу Західної України. Зокрема у місті Рівне відбулося два влучання по об’єкту енергетики та по об’єкту цивільної інфраструктури. Обійшлося без жертв. Хоча від ранкового обстрілу в Україні постраждало сьогодні майже 2 десятки осіб.

Тож громадянська освіта — це надважливо, бо вона навчає цивілізованості та демократичним цінностям. Саме з такою місією працюють тренери Каравану. Бо тема Каравану в Україні — «Громадянська освіта для виживання та Перемоги»!

Оговтавшись від ранкових подій, відкрила четвертий день Каравану у Рівному Інна Семенець-Орлова.

Тренерка, пояснювала аудиторії, що у сучасному світі антикрихкості, вміння креативності важливе для швидкого розв’язання проблем, в тому числі у публічній сфері.

У ході тренінгу учасники вчилися оцінювати потенціал креативного мислення для розбудови культури громадянськості.

Слідом за пані Інною, у Тернополі розпочала роботу тренер з Києва — Дарія Пильо.

У ході дискусії, учасники з’ясовували, як з позиції проектного менеджменту можна підходити до роботи та як використовувати кластеризацію.

Експерта ділилася із учасниками  ключовими принципами проектного менеджменту, що дозволять краще організувати робочий процес, а також розподіляти завдання та ресурси проекту для підвищення його ефективності.

Фіналізували Караван у Луцьку із тренінгом «Створення власного бренду» від Ольги Ціпан.

Розбиралися як знайти себе у життя, показувати свою ідентичність та неповторність, розвинути манери, впевненість та комунікативні навички.

На завершення рівненські експерти відвідали Музей бурштину та познайомились із унікальністю регіону.

Караванщики в Україні досягли мети. 12 тренерів у трьох міста організували та провели 15 подій за чотири дні. А найголовніше до ідей Каравану приєдналися 336 учасників. Все заради цінностей громадянської освіти!

Караван організований Східноєвропейською асоціацією громадянської освіти за підтримки Федерального агентства громадянської освіти (bpb) за кошти Міністерства закордонних справ Німеччини.

Читай також:

Караван громадянської освіти в Україні офіційно стартував

Караван громадянської освіти в Україні. День 2

Караван в Україні: екватор пройдено

Timeline Caravan